CMM Programozás és Metrológia

A bérprogramozás során külső szakemberek készítenek hatékony és megbízható mérőprogramokat új termékekhez. Ez a megoldás segít, ha új termékek bevezetésekor nincs elegendő idő vagy kapacitás a saját mérőszobában a mérőprogramok elkészítésére.

Amennyiben egy új termék illetve termékcsoport bevezetésére kerül sor, az első mintamérések (PPAP/ISR) extra időt és kapacitást igényelnek az általában eleve leterhelt mérőszobától.

A több méretet tartalmazó vagy bonyolultabb beméréshez érdemes mérőprogramot készíteni, hogy a következő termékbeméréseknél ne keljen újból elemeket felvenni, koordináta rendszert építeni és kiértékelni, elég legyen csak elindítani a programot és az automata üzemmódban futva, saját maga megmérje az alkatrészt. Így a mérés ideje nagy mértékben lerövidül, illetve nem szükséges méréstechnikai szakember sem a termék beméréséhez.

Viszont ahhoz, hogy eddig eljussunk a programot el kell készíteni. Ez az elemfelvételek, elállási pontok, kiértékelések, stb. miatt hosszabb időt vesz igénybe mint maga a termék bemérése, viszont csak az első alkalommal. Automata program esetében gyakorlatilag elég csak megfelelően felhelyezni a terméket és lefuttatni a programot tájoló elemek felvétele nélkül.

Az ilyen új helyzetek kezelésére tudunk támogatást adni bérprogramozási szolgáltatásainkkal, hogy Önnek csak a gyártás napi rutin ellenőrzésére keljen koncentrálni.

A program írás történhet saját telephelyen online módban, vagy akár munkadarab nélkül offline módban is. Ez utóbbihoz elég csak egy CAD modell (vagy akár csak egy műszakirajz), amit a CMM vezérlőjébe töltve, a felületén pontokat veszünk fel mintha a fizikai alkatrészen tennénk azt.

Elsősorban Wenzel, Hexagon és Mitutoyo típusú mérőgépek programozásában, valamint a metrológia területén tudunk segítséget nyújtani Önnek!


Metrológiai oktatóanyag.